Workshops zaterdagavond (oud)

(Tot nader order geen zaterdagavonden)
Elke zaterdagavond van 19:45 – 21.00 uur een workshop door ervaren (vooral lokaal/regionaal actieve) cursusleiders uit o.a. de wereld van de Dansimprovisatie, Dansexpressie, en Dans in relatie tot Bewust-Wording dan wel -Zijn.

(2018)

9 juni – Contact Improvisatie met Hans van der Vlis

In deze workshop ga ik aan de slag met:
• Leiden en volgen
• Het geven van een beetje gewicht
• Opgaan in de dans

Geen pasjes of tellen en danservaring is niet nodig.
Fijn als je nieuwsgierig bent en openstaat.
Hans van der Vlis – 06-12 91 71 71
www.contactimprovisatie.nl


12 mei – ontdek, beweeg & ontspan met Mary Brandsma

Een ontdekkingstocht waarbij beweging en ontspanning als een golfbeweging wordt aangeboden. Ontdek je eigen beweegmogelijkheden, maak contact met je lichaam, de ruimte en de mensen om je heen.
Tussentijds zal je een verschillend aantal lichaamsgerichte ontspanningsoefeningen ervaren.  Lees meer over Mary op www.mmove.nl/

14 april – Adem In Beweging met Marleen van den Hout

“HOE SOEPELER JE ADEMT, DES TE VRIJER JE BEWEEGT”

Een lage ademhaling geeft kracht en stabiliteit aan je dans.
Een ruime ademhaling geeft souplesse. Bewust ademen bezielt je beweging.
Maar ben jij je bewust van hoe je ademt als je danst? Zit je ademhaling je in de weg of brengt die jou juist in flow? 

Met enkele oefeningen leid jij de aandacht volledig naar je lichaam en sta je stevig op de grond. Daarna breng je extra zuurstof in lijf en leden waardoor je staat te popelen om te bewegen. De dans ontstaat vanzelf vanuit je gevoel.

Marleen is professioneel danseres en was jarenlang eigenaar van DansTaal, School voor Vrij Bewegen in Zwolle.
In de loop der tijd heeft zij het accent verlegd naar ‘Beter ademen’ en coaching om mensen te helpen ontspannen, waarachtig en vol passie te leven.
Marleen van den Hout – Beter ademen | Beter leven | Beter werken

10 maart – ‘Wankelen’ met Sandra Steen van DansLab

Durf je jezelf uit balans te brengen? Bíjna te vallen? Je op te laten vangen door de andere dansers? En waardoor word je tot wankelen gebracht? Allerlei variaties van wankelen, tuimelen, vallen, opstaan en weer doorgaan proberen we uit. Het resultaat is een spannende, komische, theatrale workshop.Laat je plannen los en geef je over aan toevallige gebeurtenissen in de groep, die je niet vooraf had kunnen bedenken.

Deze workshop is voor iedereen geschikt!

10 februari- Actieve Meditatie met Dhyani Handels

De Actieve meditaties zijn door de mysticus Osho speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse westerse mens. Het principe is heel simpel: je doet eerst een vorm van fysieke activiteit, gevolgd door fasen van stilte en ontspanning. In de fase van stilte is meditatie mogelijk.

‘Meditatie is de sleutel tot bevrijding, tot vrijheid, tot wijsheid’

Dhyani Handels, oprichtster van Body Mind in Balance (2006); een praktijk voor lichaamsgerichte coaching, persoonlijke groei en bewustwording.
‘Dhyani’ komt uit het Sanskriet en betekent: meditatie in ieder moment en herinnert mij om steeds present te zijn in het hier-en-Nu.
Vanuit deze aanwezigheid begeleid ik anderen met veel plezier bij hun vragen en uitdagingen op het levenspad. Dit doe ik via Be Mindful cursussen (Yoga en Meditatie), workshops, retraites en individuele Rebalancing consulten. Zie ook: www.bodymindinbalance.com

13 januari 2018 – Ontdek Je Eigen Dans met Eleonora Slok

Ik geef al heel wat jaren dansworkshops in alle maten en vormen, altijd gericht op bewustzijnsverruiming.
Op heerlijke passende muziek leid ik jullie naar het in de vorm brengen van je eigen authentieke vanzelfsprekende creatie in dans en beweging en verwondering.
Bewegen is ademen.
Ik geef al bijna dertig jaar dans en beweging: voorstellingen, workshops op scholen, weekenden, cursussen. dansprojecten en bewegingstheater….te veel om op te noemen.

Ik woon in België, maar heb tot mijn 16e in Zwolle gewoond.
In Zwolle geef ik maandelijks persoonlijke sessies met healing en reading.
Ik coach mensen in dieptetransformatie voor hart en ziel.
Zodat er een bewustwordingsproces plaatsvindt binnen verschillende dimensies. Voor contact tel. 0032494037295.

9 december 2017  – Stembevrijding met Kees Riemersma

Kees Riemersma, Stembevrijding~1

Stembevrijding gaat over je verlangen om vrijuit te zingen en helpt je in het vinden van wie je in wezen bent.
Door middel van lichaamswerk en meditatie komen we lekker in ons lijf en komt ons gemoed tot rust.
Van daaruit ontdek je de klank die jou als mens uniek maakt, met jouw stem. Zing je dat wat er op dit moment toe doet in jouw leven. In de groep, in tweetallen, of solo.
Voel je je levensenergie volop stromen en maak je deel uit van een groep mensen die samen klinken en genieten van die muziek die in ons stroomt, door onze zielestem te laten horen.. Dát is mooi! En spannend!  Als stembevrijder begeleid ik mensen die er naar verlangen om zich ten volle uit te drukken en de beperkingen die zij daar bij voelen te doorbreken.  Ik ben er van overtuigd dat jouw muziek er toe doet, en je je heelheid (opnieuw) kunt ervaren, jouw stem raakt!
Weet je deze avond uitgenodigd om je op jouw geheel eigen wijze te laten horen!

28 oktober 2017  – Biodanza Zwolle met Jan Toorged

Jan Toorged, BioDanza Zwolle

“Biodanza is beweging. Beweging van je lijf en je leven. Geen danspasjes, je hoeft niet te kunnen ‘dansen’. Maar we bewegen op muziek. Je beweging geeft je een bepaald gevoel. De muziek helpt ons, wijst ons de weg. Niet het denken, maar jouw impuls om te bewegen staat centraal. De muziek neemt je mee, nodigt je uit. Je gaat je steeds beter voelen! Je voelt je vitaal, je mag genieten, je creativiteit neemt toe, je voelt je hart dat meer open gaat en je bent meer verbonden met jezelf, de ander, de groep en met alles wat leeft. Dat maakt dat je je lekker en levend voelt”.

3 juni 2017
Familieopstellingen met Peter van Kempen van Human impact

In de workshop zal Peter  met enkele deelnemers een kleine vorm van familieopstelling met representanten (stand-ins vanuit de overige deelnemers) doen.
Het thema is de “magische taak” (loyaal aan het gezin van afkomst) versus “dienende taak” (zichzelf/autonomie-gericht).
Voor iedereen is dit een specifiek eigen innerlijke gewaarwording, die vervolgens lichamelijk tot uitdrukking kan komen in een beweging.
Deze beweging kun je de verdere dansavond tot uiting brengen in jouw Eigen Wijze Dans.
Je weet (onbewust) dat je familie en gezin van herkomst grote invloed heeft op de manier waarop je zelf in het leven staat. Krijg meer inzicht en de werking van jouw systeem en los oude belemmeringen op. Doe mee en maak kennis met familieopstellingen en geef jezelf de ruimte jouw eigen leven te leven.
Peter: “Zelf ben ik 17 jaar geleden in aanraking gekomen met deze werkvorm. Ik was en ben nog steeds onder de indruk van het effect. Ik volgde mijn opleiding bij o.a. het Bert Hellinger Instituut.
In mijn werk als trainer werk ik al ruim 12 jaar met deze vorm. Ik heb mijn werk verdiept met meer lichaamsgerichte elementen en aspecten van traumawerk (SE). Inmiddels heb ik honderden opstellingen begeleid en telkens verwonder ik me hoe voor elk eigen systeem een eigen route bestaat die zich niet laat vangen in regels. Dat maakt dat elke opstelling voor mij weer “nieuw” is”.

8 april 2017
Dans-Contact-Zichtbaarheid-Ruimte met Hans van der Vlis van Commovendo

‘Je wordt uitgenodigd om jouw eigen stroom te onderzoeken en te volgen: het contact met jezelf en met anderen aan te gaan. Dans letterlijk jouw EigenWijzeDans’.

Hans: ‘Ik zie beweging als een deur naar Verwondering en bij belangstelling voor jezelf is Vertraging vaak behulpzaam. Besef dat het een Intiem proces is als je je aandacht naar binnen brengt. Een proces dat Lef en Zelfwaardering vraagt’.

‘Ik werk met passie & plezier als Lichaamsgerichte coach bij COMMOVENDO in Deventer.​ Ik werk veel met Dans & Beweging en met Aanraking & Massage. Verder werk ik graag met Meditatie en met Verstilling & Verbinding’.
www.commovendo.nl
www.contactimprovisatie.nl

25 februari 2017 – Soul Voice met Joyce Hellendoorn

Where Soul Voice® meets Dance

Soul Voice leert je de helende en transformatieve kracht van je stem te gebruiken, soundhealing, de resonantie van je eigen klanken te voelen in diep contact met je lieve lijf. Met deze klanken volgen we ons lichaam in de beweging om uiteindelijk samen te laten komen in de dans ondersteund met passende muziek.

17 december 2016 – Klankbad met Joyken

Joyken, 3 muzikanten met ruime ervaring brengt een klankbad – een improvisatie van klank en stilte waarin je je kunt verbinden met jezelf en met dat wat er in jou resoneert.

Tijdens deze ervaringsworkshop ga je lekker liggen op een matras onder een deken. De muzikanten stemmen zich af op elkaar, de aanwezige deelnemers en de locatie, en brengen een ‘bad’ aan klanken. Ze maken gebruik van etnische- westerse- en zelfgebouwde instrumenten (veelal gestemd op 432hz). De uitnodiging is om te ontspannen in jezelf en contact te maken met dat wat er in jou leeft en beweegt.
joyken
Na afloop kun je je beweging fysiek vervolgen in dans.
Onze ervaring is dat je beleving van dansen anders kan zijn, meer verbonden.

Waar komt onze naam Joyken vandaan? “De Joik is de oudste, nog levende traditionele muziekvorm in Europa. De Sami (nomaden, hoeders van rendieren) in het noorden van Scandinavië en het uiterste noordwesten van Rusland gebruikt het nog steeds als manier van zingen, met als doel een persoon, dier of landschap te ‘verklanken’. In de oorspronkelijke vorm ontstijgt de Joik een lied. Het is een streven één te worden met datgene of diegene die verklankt wordt.”

22 oktober 2016  – Stembevrijding met Kees Riemersma

Kees Riemersma, Stembevrijding~1

27 augustus 2016  – Biodanza Zwolle met Jan Toorged

Jan Toorged, BioDanza Zwolle

18 juni 2016  Yogadanza met Ria Suyderhoud

ria-syderhoud-portfolioEigenaar van Yogapraktijk, Nieuwleusen, zij geeft diverse vormen van yoga, trainingen in mindfulness, yogadanza en danstherapie.”Ik nodig je uit je controle los te laten en te bewegen, dansen in het moment.

21 mei 2016 – Vrij Spel – met Sandra Steen

Sandra Steen

Danser, dansdocent en vormgever, en eigenaar van DansLab, Zwolle

“Maak kennis met jouw creativiteit, lef en speelse vrijheid in deze workshop bij EigenWijzeDans. In Vrij Spel staan het (samen)spel en spontane uitingen centraal. De inbreng van de groep is erg belangrijk. De deelnemers kiezen een thema, een gedicht, attributen en dragen eigen ideeën en muziek aan. Bewegingsthema’s en muziek ontstaan ter plekke; de ultieme vorm van groepsimprovisatie, ook wel instant composition genoemd.

Wat ontstaat is voor ieder een verrassing. Alles is goed, het gaat niet om de mooie vorm, maar om ieders beleving. Muzikanten zijn ook zeer welkom en kunnen na afloop van de workshop lekker blijven dansen”.
Meer informatie op website DansLab, pagina Aanbod